Nieuws | 5 min Leestijd

Eerste Desktop Metal Studio System+ bij AWL

Dennie Rijk
07-08-19

AWL-Techniek neemt als eerste in de Benelux Desktop Metal Studio System+ in gebruik, geleverd door Layertec. “De 3Dmetaalprinter zorgt voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Vooral de vrijheid in ontwerp en de korte tijd van idee tot product zijn essentieel voor AWL”, aldus Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL.

Studio System+ van Desktop Metal bewees al eerder haar succes bij Amerikaanse klanten. Sinds kort is de 3D printer ook in Europa leverbaar en mochten we een van de eerste Desktop Metal Studio System+ printers van Europa leveren bij AWL-Techniek. Het bedrijf uit Harderwijk ziet grote toekomst in additieve productie van metalen onderdelen, aldus Wouter Zweers. “Dit was dan ook een belangrijke reden voor de aanschaf. Desktop Metal Studio System+ gebruikt bovendien geen poeders, zoals andere systemen dat doen.” Luuk Nollet, Development Engineer bij AWL, vult Zweers aan: “Het systeem is veilig en gebruiksvriendelijk. Het levert hoogwaardige onderdelen en de technologie is schaalbaar tot hoge productieniveaus. Ook de eisen aan de noodzakelijke randapparatuur en systemen zijn veel beperkter.”

AWL-Techniek gaat de 3D printer gebruiken als ondersteuning van de R&D-afdeling, maar ook voor de machines die in Harderwijk voor klanten worden gebouwd. Zweers ziet onder andere grote kansen in toepassingen zoals robotgrijpers en lasarmaturen. Voorlopig 3D print AWL-Techniek met 316L en roestvast staal 17-4PH. Het bedrijf wil in de toekomst – zodra er andere materialen beschikbaar zijn – het materialenpakket uitbreiden.

Bron: www.3dprintmagazine.eu

Schrijf je in voor een van onze seminars!

Meer weten over Desktop Metal Studio System+? Schrijf je in voor een seminar, waarin dit populaire systeem centraal staat. We behandelen de techniek, de beschikbare metalen, verschillende toepassingen en ROI voorbeelden. Ook gaan we dieper in op de ontwikkelingen rondom “Design for Additive Manufacturing”, zoals Desktop Metal Live Parts. 

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen