Quest Innovations is een specialistische camerabouwer voor de medische en industriële sector. Innovatie speelt een grote rol binnen het bedrijf, iets wat optimaal mogelijk is geworden door middel van 3D printing. In 2002 schafte Quest Innovations haar eerste professionele 3D printer aan: de uPrint. Om hun producten nog verder te optimaliseren en intern kleine series te produceren werd er vorig jaar een nieuwe 3D printer aangeschaft: de Stratasys Objet30 Pro. Zo gebruikt het bedrijf onder meer de printmodellen uit de printer in zijn geheel voor de camerabehuizingen. Lees de complete klantencase. 

Een vliegende start met de Stratasys Dimension 3D printer

Het bedrijf Parvus had moeite om aan de stijgende vraag naar klantspecifieke systemen te voldoen. Het aantal ervaren engineers en operators was te beperkt om te voldoen aan de gewenste ontwikkelsnelheid en productiecapaciteit. Parvus vond de oplossing in een Stratasys 3D printer. Hiermee werd de ontwikkeltijd van vijf weken verkort naar slechts één week! Lees de complete case.

 

Maatwerk, klantspecifiek en co-creatie zijn enkele kenmerken van Smart Industry. De opkomst van nieuwe technologieën maken deze populaire ontwikkelingen ook mogelijk voor productieprocessen en markten waarin dit voorheen niet zo vanzelfsprekend was. Een goed voorbeeld van deze technologie zijn 3D printers. De snelle ontwikkeling van zowel de 3D printers als de materialen zorgt ervoor dat het toepassingsgebied ervan enorm is vergroot.

Thermos is al jaren marktleider van handige geïsoleerde bewaardozen voor onderweg. Om voorop te blijven in deze markt is innoveren een must. Er moeten dan ook volop prototypes ontwikkeld worden om de producten steeds verder te optimaliseren. Thermos besteedde het ontwikkelen van prototypes uit en kampte met lange wachttijden en hoge kosten. Nu creëren ze prototypes zelf met hun eigen Stratasys 3D printer. Hierdoor kan Thermos nu uitvoeriger en sneller meerdere concepten testen tegen lagere kosten.