Na de succesvolle en volgeboekte learn & lunch sessies 'Introductie in 3D printing' in Eindhoven en Zwijndrecht organiseert Layertec op woensdagochtend 7 december een herhalende sessie in het Van der Valk Hotel bij Apeldoorn. Inschrijven is gratis.

Bruchem, 17 maart 2016 – Op woensdag 13 april organiseert Layertec gratis de learn & lunch sessie ‘Introductie in 3D printing’ op de High Tech Campus in Eindhoven. In een kleine ochtend worden bedrijven meegenomen in de wereld van 3D, worden alle ins & outs verteld over 3D printen en komen diverse praktijkcases aan bod. Na de presentatie wordt afgesloten met een compleet verzorgde lunch en is er de mogelijkheid om diverse 3D printmodellen te bestuderen en vragen te stellen aan de 3D print experts van Layertec. Na de sessie kunnen deelnemers antwoord geven op de vraag: Is 3D printing interessant voor mijn organisatie?

Bruchem, 22 februari 2016 – Van 15 t/m 18 maart vindt TechniShow 2016, de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen, plaats in Jaarbeurs Utrecht. Layertec is aanwezig met een extra grote stand (standnummer 11E080) en presenteert met trots '3D printtoepassingen uit de praktijk'. Op de stand van Layertec ontdekt u de verhalen van bedrijven die met professionele 3D printers werken en vindt u diverse praktijkvoorbeelden. Ook kunt u live de opbouw van een 3D printmodel aanschouwen. De toegang tot TechniShow 2016 is gratis.

Thermos is al jaren marktleider van handige geïsoleerde bewaardozen voor onderweg. Om voorop te blijven in deze markt is innoveren een must. Er moeten dan ook volop prototypes ontwikkeld worden om de producten steeds verder te optimaliseren. Thermos besteedde het ontwikkelen van prototypes uit en kampte met lange wachttijden en hoge kosten. Nu creëren ze prototypes zelf met hun eigen Stratasys 3D printer. Hierdoor kan Thermos nu uitvoeriger en sneller meerdere concepten testen tegen lagere kosten.